Magunkról - Maidanunkról

 

A Maidan (ejtsd: majdán)  jelentése: nyílt füves mező, park vagy tér. Piacoknak ad helyet, fórumként szolgál, ahol az emberek találkoznak, adnak-vesznek, beszélgetnek.

 

Az emberek tereken, piacokon, kávéházakban, illetve a munkahelyükön töltenek egymással időt, ahol kapcsolataikat alakítják és gondolataikat, ötleteiket egymással megosztva jobban megértik helyzetüket és újszerű megoldások kerülnek a felszínre.

 

Mi a munkánk során ezt a folyamatot segítjük és hozzá a Maidant  - a Teret teremtjük meg: a „maidánolás” a kapcsolat, a beszélgetés, a megértés, az energizálódás, az újszerűség folyamata. Tanácsadói munkánk során teljes körű, a szervezet egészét átölelő szervezetfejlesztési folyamatokat, vezetőket és HR fejlesztéseket ebben a szellemiségben támogatunk.

 

A Maidan születése

 

A Maidan Consulting szervezetfejlesztő és vezetői tanácsadó céget 2001- ben alapítottuk azzal a céllal, hogy szakmai munkája által elismert és ismert tanácsadó céggé váljon. 2007-től a figyelmünk egyre inkább a hazai kis-és középvállalkozások felé irányul. Stratégiánk fókuszában a tudatos és jövőorientált kis- és közepes méretű vállalkozásvezetés kialakítása áll. A jövőben elsősorban ennek a szektornak a megerősítésén kívánunk dolgozni.

 

Amiből építkezünk

 

Hisszük, hogy a tanácsadói munka sikerének alapja a saját vezetői tapasztalat, a szervezeti növekedési és változási folyamatokban való részvétel, ami lehetővé teszi a helyzetek jobb megértését és a közös nyelv megtalálást. Az elmúlt években tapasztalatokat szereztünk multinacionális és nonprofit tréning és tanácsadó cégeknél, amelyek megalapozták a változatos szakmai ismereteinket és gyakorlatunkat.

 

Folyamatosan képezzük magunkat, változatos megközelítésekkel ismerkedünk. Szakmai szervezetekben vállalunk szerepet, hogy a szakmai kapcsolatainkat megerősítsük, valamint szeretnénk hatással lenni a szakmánk közösségére és a jövőbeli alakulására is.

 

Kisvállalkozásként mi is a munkánkba és annak eredményébe vetett hitünk, közös értékeink alapján indultunk el, és mi magunk is megéljük a szervezet fejlődésével járó kihívásokat és örömöket.

Újdonságok

Hasonlóan Különbözünk Program - együttműködés fejlesztés másképp

 

Vezetői elvonulás - különleges programunk vezetőknek, tulajdonosoknak!

Kalmár Elvira ügyvezetőnk 2010 dec. 4-e óta az Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának elnöke.

Kapcsolatfelvétel

Kérdéseivel, vagy konzultációs időpont egyeztetés esetén hívja a

 

+ 36 30 655 95 49 számot, vagy rendelkezésére áll az online kapcsolatfelvétel lehetősége is.

News

New online Internet access

 

OD World Summit 2010 in Budapest

 

Read more about our latest news.

Contact and appointments

To contact us with any questions or to make an appointment please call

 

+36 30 655 95 49 or use our contact form.