Vezetői elvonulás Sopronbánfalván


A Maidan Consulting csapata régóta gondolkodik azon, hogy az általunk megismert cégtulajdonosok, vezetők szakmai tapasztalataiból, sikereiből, kihívásaiból vagy pusztán élethelyzetükből adódó hasonlóságokat és különbségeket  hogyan forgathatná vissza és tehetné épp ezen vezetők-tulajdonosok számára hasznossá, hogyan teremthetnénk meg ennek a megosztásnak, egymástól tanulásnak a terét (maidan=tér).

Tavaly a sopronbánfalvi Kolostorban jártunk és amint beléptünk, tudtuk, a helyet is megtaláltuk hozzá. A Hely, mert nagybetűt érdemel, megszólít, magába zár, megölel és biztonságot ad az egyedülléthez, az elmélyüléshez, a magunkkal levéshez, magunkhoz forduláshoz. Teszi mindezt az országban egyedülálló, még sehol nem látott finom figyelmességével és 5 csillagos kiszolgálásával, angyalkonyhájával és mennyei boraival.

 

Az idei évünket ezzel a programal indítottuk, és a januári elvonuláson még a természet is kegyes volt hozzánk, mind a négy évszakot felvillantotta nekünk a három nap alatt.


A résztvevők nem ismerték egymást, nem is hallottak még egymásról. Fejükben és talán még inkább a szívükben az életükről, a kihívásaikról szóló kérdésekkel.

 

„Mondjuk én éppen pontosan így, kiéhezett és a bárminek kitett szándékkal érkeztem. Hogy "menekülnék már, bárhova már, akár ki az űrbe, szabadon."

 

Hogyan váljon a cégem önjáróvá? Hogyan tudom letenni a munkát, megpihenni tőle? Hogyan találom meg a munka és a magánélet egyensúlyát?

Hogyan számolok el magammal? Szabadság és felelősség egyensúlya? Hogyan lehet a családias cégből a multisodás felé elmozdulni, hogy az jó hatással legyen?

 

A csapat hihetetlenül gyorsan nyitott egymás felé és vált támogató, megerősítő hátérré ahhoz, hogy mindenki az egyedi ügyén dolgozzon, a saját kérdésére találja meg a választ, miközben a mások életéből, gondolataiból a sajátjához is meríthetett, tükörbe is nézhetett. 

 

Egy olyan erős szál fonódott rá ezzel a programmal az eddigi szakmai munkánkra, amely erősíti, támogatja azokat az induló és futó szervezetfejlesztési folyamatokat, amelyek a résztvevők szervezetiben különböző intenzitással éppen zajlanak. Egy szervezet fejlődéséhez, változásához elengedhetetlen a tulajdonos, vezető megerősödése, magával rendben levése.

 

„... Soha életemben nem éreztem még azt, hogy ennyire más emberek is perzselhetnek, ezt mindig valami különös bandásodás beugrójának vettem. Ma, most, sokkal jobban és erősebben vagyok.”

 

A három nap  alatt  egy másik dimenzóba léptünk át mi is a résztvevőkkel együtt. A program íve szépen vitte a csapatot, mindenféle klasszikus tréningkeret még felemlítést sem ígényelt, annyira adta magát  mindegyik: az egymás iránti tisztelet, a másik véleményének elfogadása, a csoporttitok. A mi dolgunk programtartókét annak a finom szálnak a végigvitele volt, amelyen ki-ki elkalandozhatott a saját életében, kereshette a megoldást saját kérdésére, és közben támogatást, megerősítést kaphatott, leginkább

 magától és a csoporttól.

„... Ha a publikus mondatok kellenek a Maidan-nak, akkor még gondolkoznom kell rajta. Főleg, mert azt hiszem, saját tudásuknál is jobban teljesíttettek. Én őszintén azt hiszem, hogy amennyire Elviráék kívánták, hogy nekünk könnyebb legyen, bevuduzni akartak valami jobba -- kicsit elszabadultan jobba kerültünk.”

 

„Én csak egyet tudok mondani, a három nap veletek együtt bevonul azok közé az élmények és érzések közé amit sohasem fogok elfelejteni.”

 

„Elbűvölt az együtt töltött néhány nap. Az, hogy a jónak ennyi variációja legyen. Ehhez kellettek a Jók. És a Maidan. Megmutattatok valamit, ami kétségtelenül létezett, csak nem tudtam róla.

 Egyébként pofonegyszerűnek tűnt: csak jó gondolatok és semmi tanácsadás.”


Ha felkeltette az érdeklődését a program, vagy szívesen ajánlaná valakinek, már szervezzük a következő vezetői csapatot,  melynek időpontja 2013.március 22-24.

 

A csoport nagysága limitált, maximum 6 fő.  Jelentkezéseket az érkezés sorrendjében tudjuk elfogadni, és a részvételt egy személyes beszélgetés/coaching előzi meg.


 Jelentkezhet vagy további információkat kérhet  Kalmár Elvirától az elvira@maidanconsulting.com címen vagy telefonon: 30/655 95 49.

 

A helyszínt itt nézheti meg: http://www.banfalvakolostor.hu/maidan-elvonulas/


Újdonságok

Hasonlóan Különbözünk Program - együttműködés fejlesztés másképp

 

Vezetői elvonulás - különleges programunk vezetőknek, tulajdonosoknak!

Kalmár Elvira ügyvezetőnk 2010 dec. 4-e óta az Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának elnöke.

Kapcsolatfelvétel

Kérdéseivel, vagy konzultációs időpont egyeztetés esetén hívja a

 

+ 36 30 655 95 49 számot, vagy rendelkezésére áll az online kapcsolatfelvétel lehetősége is.

News

New online Internet access

 

OD World Summit 2010 in Budapest

 

Read more about our latest news.

Contact and appointments

To contact us with any questions or to make an appointment please call

 

+36 30 655 95 49 or use our contact form.