Hasonlóan Különbözünk Program

 

A Hasonlóan Különbözünk Program egy két napos szemléletformáló erejű
érzékenyítő tréning, mely képessé teszi a munkavállalókat, hogy emberi
kapcsolataikban elfogadóbbá, együttműködőbbé váljanak, ezáltal növelve a szervezeti hatékonyságot! Részvételével személyesen átélheti a Program működését, hatásait!

 

Nyílt Hasonlóan Különbözünk Program márciusban!

 

Időpont és helyszín:
2012. március 30-31.
Rubin Hotel (1118 Dayka Gábor u. 3.)

 

Program részvételi díja:
110.000 Ft + Áfa, OHE tagoknak 88.000 Ft + Áfa
(Tartalmaz mindkét nap két kávészünetet, de ebédet nem.)

 

Jelentkezés március 5-ig:
Kérjük, hogy részvételi szándékát a dora@maidanconsulting.com email címre küldje el a következő adatok megadásával:
• név
• cég neve
• cégben betöltött beosztása
• OHE tagság
• telefonszám
(ez utóbbi különösen fontos, mert így tudjuk majd felvenni Önnel a kapcsolatot)!

 

Részleteket a Programról alább olvashat!
Számítunk részvételére, kérdéseivel keressen minket bátran!

 

A Programról bővebben:

 

Mindannyian minden helyzetben különbözünk valamiben a társadalom tagjaiként, így a szervezetben is, ahol dolgozunk. Különbözünk, melynek látható és nem látható jegyei is vannak. Ez a különbözőség nem rossz, nem is jó, csak egyszerűen jelen van és mi mindannyian együtt élünk vele, könnyen vagy nehezebben.

 

Az egyformaság igényének csapdájával szemben az élet színességét éppen ez a különbözőség adja. A minél természetesebb együttélés módja pedig az, hogy megtaláljuk az utat, a kapcsolódást egymáshoz. A cél együtt élni, együtt dolgozni azzal a tudattal, hogy amiben hasonlítunk, az épp az, hogy mindannyian valamiképp különbözünk egymástól.

                                                                                  

A Hasonlóan Különbözünk Program szemléletformáló erejű, melynek során olyan extrém, kihívó helyzetekbe helyezzük a résztvevőket, ahol találkozhatnak belső félelmeikkel, tudatosíthatják mindennap alkalmazott sztereotípiáikat, valamint megtalálhatják azon belső értékeiket és erőforrásaikat, melyek képessé teszik őket, hogy emberi kapcsolataikban elfogadóbbá, együttműködőbbé váljanak.

 

Milyen szervezeteknek ajánljuk Programunkat?

 

Á       Akik egy harmonikusabb, nyitottabb és az egymásra való odafigyelést értékként megjelenítő szervezeti kultúra kialakítására vágynak.

Á       Akik szeretnék a különbözőséget, mint erőforrást hasznosítani, ezzel növelve a szervezeti teljesítményt.

Á       Akiknek fontos, hogy a szervezeti egységek közötti együttműködés és kommunikáció még harmonikusabb és gördülékenyebb legyen.

Á       Akik olyan multikulturális szervezeti közegben dolgoznak, ahol a nemzetiségek, kultúrák keveredése fontos kérdés.

Á       Akik már együtt dolgoznak vagy a közeljövőben terveznek nyitni hátrányos helyzetben lévő, nehezen integrálható célcsoportok, munkatársak felé, pl. roma vagy fogyatékos emberek, GYES-ről visszatérő anyák, pályakezdők, védett korú (50+) munkavállalók.

 

Mitől különleges ez a Program?

 

A Program lényegét egyrészt az a tapasztalási lehetőség adja, hogy milyen valamiféle, a mindennapi életre erősen kiható korláttal élni (pl. látás- vagy hallássérültként), továbbá a találkozás ereje olyan emberekkel, akiknek nem kérdés, hogy nap, mint nap együtt kell élniük különbözőségükkel. Másrészt ezeket az élményeket használva, szervezeti szinten felismerhetjük különbözőségeinket és a többnyire ezekből születő konfliktusainkat, hogy megértve ezeket megtanulhassuk a valódi együtt dolgozás mibenlétét, és megtapasztalhassuk miként tudjuk hasznosítani különbözőségeinket.

 

A Hasonlóan Különbözünk Program célja, hogy egy szervezet egymástól valamilyen módon különböző tagjait képessé tegye az együtt dolgozásra, az egyéni szemléletformáláson keresztül szervezeti kultúraváltást, ezáltal pedig hosszú távon akár társadalmi hatást elérve.


Mi várható a Program eredményeként?

 

Á       Fejlődik a munkatársak önismerete, tudatosítják azon erőforrásaikat, melyek segítik őket mások elfogadásában és a velük való együttműködésben, csökken a szervezeten belül a személyes különbözőségekből adódó konfliktusok száma.

Á       Javul a dolgozók egymáshoz való viszonya, értékként veszik észre munkatársaik különbözőségeit, ezáltal pozitív irányban változik az adott szervezeten vagy munkacsoporton belüli légkör.

Á       A javuló légkör és megerősödő összetartás eredményeként nő a dolgozók szervezet iránti elköteleződése és a vállalati kultúra olyan értékekkel gazdagodik, melyek versenyelőnyt jelenthetnek a szervezet számára.

Á       Nő a csapatmunka hatékonysága, ezáltal a teljesítmény is növekszik, aminek köszönhetően javul az üzleti eredményesség is.

Á       Fejlődik a dolgozók empátiás készsége, ami javítja a kommunikációt a speciális igényű ügyfelekkel is, miközbenegyszerűbbé, természetesebbé válik az új dolgozók integrálása.

 

Milyen keretek között valósul meg a Program?

 

A program kezdetén Szervezeti Pillanatképet készítünk, melynek fókuszában a különbözőséggel, a befogadással kapcsolatos témák, kérdések állnak. Az így nyert szervezetspecifikus információkat trénereink felhasználják a Program előkészítésekor, így a tréning maximálisan a szervezetre és a résztvevőkre szabottá válik. Programunk ugyanakor túlmutat az itt felmerülő problémák megoldásának támogatásán és egy új, nyitottabb és az együttélést megkönnyítő szervezeti kultúra kialakítására teremt lehetőséget.

 

A csoport legkevesebb 8 fővel és maximálisan 12-14 fővel működik eredményesen. A tréning hatásos lehet homogén résztvevői körben is (pl. csak értékesítők), azonban a szervezeti szintű hatáshoz heterogén csoport kialakítása szükséges.

A tréningen való részvétel a csoporttagoktól semmilyen előképzettséget, előzetes tapasztalatot vagy külön felkészülést nem igényel. Fontos ugyanakkor a résztvevők nyitottsága és elkötelezettsége az aktív jelenléten alapuló részvételre.

 

A Program tréningként két egymást követő napon valósul meg, melynek mindkét napja négy kb. 80-120 perces blokkból áll. Az eredményességet növeli, ha a programon a résztvevők munkakörnyezetükből teljesen kiszakadva lehetnek jelen, ami megvalósulhat egy külső helyszín igénybevételével egy kétnapos elvonulás keretében. Ha a két nap közötti éjszakát is együtt tölti a csapat, akkor a résztvevők még intenzívebben tudnak magukkal dolgozni és egymással egy újfajta kapcsolatot megteremteni.

 

Amennyiben egy szervezeten belül több csoportban is megvalósul a tréning, ezt egy olyan záró alkalommal kerekítjük le, amelyen valamennyi csoport tagjai közösen vesznek részt. Ez a lezárás nem csak a tréningen megtapasztaltak továbbvitelét és újabb munkatársakkal való megosztását támogatja, hanem újabb tapasztalási lehetőséget is ad a résztvevők számára, ezzel is megerősítve a változtatásra való hajlandóságot, a születőben lévő elhatározásokat, a harmonikusabb együttélést segítő, bontakozó programok, munkacsoportok fejlődését.

 

Trénereink közgazdász, illetve pszichológus végzettséggel rendelkeznek, szervezetfejlesztőként és trénerként dolgoznak. A trénerpáros is példát mutat a csoport számára saját közös munkájukkal és egymás különbözőségének elfogadásával, értékként való megélésével.


Újdonságok

Hasonlóan Különbözünk Program - együttműködés fejlesztés másképp

 

Vezetői elvonulás - különleges programunk vezetőknek, tulajdonosoknak!

Kalmár Elvira ügyvezetőnk 2010 dec. 4-e óta az Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának elnöke.

Kapcsolatfelvétel

Kérdéseivel, vagy konzultációs időpont egyeztetés esetén hívja a

 

+ 36 30 655 95 49 számot, vagy rendelkezésére áll az online kapcsolatfelvétel lehetősége is.

News

New online Internet access

 

OD World Summit 2010 in Budapest

 

Read more about our latest news.

Contact and appointments

To contact us with any questions or to make an appointment please call

 

+36 30 655 95 49 or use our contact form.

Print | Sitemap
© Maidan Consulting